måndag 12 mars 2012

Vi brudar, suck

Detta är Ritualen många brudar (hoppas jag, så att jag inte är ensam!) går igenom innan de ska någonstans där de vet att deras crush kommer finnas:

Lång dusch där allt skrubbas rent minst tre gånger. Benen, armhålor och, beroende på inställning, överkursade ställen rakas omsorgsfullt. Håret schamponeras två gånger och kanske rentav färgschamponeras. Fötterna filas frenetiskt.

Väl ur duschen torkas allt sedan kletas kroppen in noggrant med blom- eller fruktdoftande krämer från the Body Shop. Under tiden har man fått sig en glimt av tånaglarna som måste klippas akut. Nagelbitar sprids överallt och inte ens hälften hittas.

För att riktigt få krämen att torka står man näck i badrummet ett tag, helst blixtstilla, eftersom man annars kan snubbla och halka runt som en idiot.

När man torkat har spegeln äntligen blivit imfri så att man kan fokusera på fejjan. Ögonbrynen noppras och under tiden har man hunnit få sig en blick på Porerna, som förstorats av värmen och fukten och ser gigantiska ut. I ren panik kläms hela ansiktet sönder. Ångern sätter in och till slut får man bara rycka på axlarna och hoppas att rodnaden gått ner tillräckligt innan det är dags att åka.

För att få tiden att gå väljer man kläder. Lång process som innefattar tio klädbyten med olika klädkombinationer. Man måste även fundera över och komma fram till hur man vill uppfattas. Ska det se ut som att man varit lite cool och inte funderat alls eller köra på flickig kjol-snuttigull-stil?

Klockan börjar bli mycket och varken sminket eller håret har påbörjats!

Eftersom ansiktet fortfarande är en aning svullet blir det håret som får angripas först!

Lockigt, naturligt eller plattat???

Lockigt blir det. Står i två timmar med kramp i armarna och slutresultatet blir inte ens bra. Suck.

Men vid det här laget är i alla fall ansiktet redo för att bli nedsmetat! Foundation, kladd kladd, puder, puff puff. Är lösögonfransar överkursat? Nej. Efter tio minuters svärande och pillande blir svaret; JA, SJUKT ÖVERKURSAT! Eyeliner räcker. Försöker, med den fingerfärdighet och noggrannhet som inte gick åt till ögonfransfiaskot, att måla, med pensel, ett rakt streck över ögonlocken. Tops är en bra uppfinning är det enda min hinner tänka för nu var det fem minuter sedan man skulle suttit i bilen!

Mascara kletas på och lite ögonskugga hinner hamna på ögonlocken innan man störtar ut till bilen med svullet, påklistrat ansikte, galet hår och kläder som klistrar fast på kroppen eftersom body butter aldrig sjunker in i huden!

Väl på festen/annan social grej spenderar man hela kvällen i ett hörn långt ifrån grabben man gjort sig så mycket besvär över. Kommer hem och tycker att allt var helt klart värt det eftersom han nästa dag gillar ens profilbild. 

Vad gör ni killar innan ni ska träffa eran crush? Kletar in gegg i håret ni duschade för två dagar sedan?

Den stora frågan är väl kanske exakt hur onödigt allt detta är. Märker killar någonsin alla ansträngningar? 



Orkaaaa













10 kommentarer:

  1. Du har väldigt rätt! Kanske inte alltid lika extremt, men ofta är det precis såhär! Ganska stört faktiskt. Vet att vissa killar ändå anstränger sig riktigt mycket, men det kan ju inte på långa vägar vara lika mycket som vi måste stå ut med ;)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Nej, självklart har jag tagit till lite i överkant, det blir ju roligare så. Men ja, mycket av det gör man! Och ja, killar måste ju raka sig i ansiktet och det kräver nog viss koncentration.

      Radera
    2. Att raka ansiktet med hyvel eller rakkniv kräver inte bara koncentration utan även framförhållning och noggrannhet!
      Dessutom ska vi:
      Fixa frisyren (vi som har nåt att fixa), ju mer stylad ju mer tid, fixa doft, duscha, grooming, noppa ögonbryn (ja, sånt gör de flesta killa också fast ingen vill prata om det, och det måste se naturligt ut...), många använder concealer, en del använder även foundation (grejen med killsmink är dock alltid, det får inte synsas, så under stress tar det dubbelt så lång tid pga av alla tvättar och omstarter när man i iver smetat på för mycket..), många rakar bröstet, trimmar armhålor och ben, en del stylar sin skäggväxt....
      JA, KILLAR ANSTRÄNGER SIG OCKSÅ!!!

      Radera
    3. Åh, är det sant Anonym! Vad glad jag blir! =D Nu kommer jag fråga alla killar jag känner om de noppar ögonbrynen! Tack för informationen =)

      Radera
  2. Tycker synd om er. Men mest tänkte jag på:

    http://cdn.someecards.com/someecards/filestorage/girls-night-out-hpnotiq-ecards-someecards.png

    /Martin

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vad är det du länkar till Martin?

      Radera
    2. Markera det och klistra in det i adressfältet. Det ville inte fungera som vanliga länkar.

      Radera